Loopcircuit wordt georganiseerd door SportSupport
was successfully added to your cart.

Doek valt voor Heemstede Loop 2020

By | Nieuws

Enkele weken geleden was er nog heuglijk nieuws voor de hardlopers in Kennemerland. De Heemstede Loop 2020 zou er komen! Helaas vinden zowel de gemeente Heemstede als Stichting SportSupport Kennemerland (SportSupport) het door de verscherpte maatregelen niet verantwoord om het evenement door te laten gaan, de Heemstede Loop 2020 is hiermede officieel afgelast.

Door de, vanuit de landelijke overheid, aangescherpte maatregelen  is het niet haalbaar om het evenement voor de 11e maal te organiseren. Veiligheid van deelnemers, vrijwilligers en organisatie staat voorop. Het was en is ontzettend lastig om een dergelijke besluit te moeten nemen. De vele reacties van voormalige en beoogde deelnemers waren onverdeeld enthousiast omdat het überhaupt weer mogelijk was om aan een hardloopevenement mee te doen.

De reeds ingeschreven deelnemers ontvangen komende week een mail met daarin de volgende keuze: deelnamebedrag retour ontvangen of het deelnamebedrag van 2020 te schenken aan het evenement. Deze laatste optie biedt de Heemstede Loop een steuntje in de rug om de continuïteit van dit geweldige Heemsteedse sportfestijn te waarborgen voor de editie van 2021.

SportSupport, de uitvoerend organisator van de Heemstede Loop, en de gemeente Heemstede hopen van harte volgend jaar weer een spetterende editie met veel deelnemers te mogen en kunnen organiseren.

Virtueel hardlopen en wandelen bij de Teva Halve van Haarlem

By | Nieuws

De 36ste editie van de TEVA Halve van Haarlem stond bij vele hardlopers groot in de agenda. Helaas ging dit hardloopfestijn startend vanaf de Grote Markt in Haarlem niet door i.v.m. alle covid-19 maatregelen. SportSupport organisator van de Teva Halve van Haarlem is opzoek gegaan naar een alternatief en dat heeft goed uitgepakt! Zondag 27 september werd er namelijk naast de Virtuele Teva Halve van Haarlem en wandeling georganiseerd de: Teva Halve van Haarlem Walk, ‘een wandeling met smaak’.

In de periode 12 t/m 27 september hebben 300 hardlopers deelgenomen aan de Virtuele Teva Halve van Haarlem, deze deelnemers hebben op een eigen gekozen moment hun eigen parcours afgelegd via de Racemap app. Op deze manier hebben zij toch kunnen deelnemen aan de Teva Halve van Haarlem en zijn zij opgenomen in het online klassement.

Op zondag 27 september hebben er maar liefst 520 wandelaars deelgenomen aan de Walk, verdeeld over een 5, 10, 15 en 22 kilometer. De 22 km mocht als eerste van start vanaf ’t Wapen van Kennemerland in het Ramplaankwartier. De andere drie afstanden hadden hun eigen startlocatie in de Vijfhoek bij Restaurant de Wandelaar.

Wat deze editie van de Teva Halve van Haarlem zo bijzonder maakte was de nauwe samenwerking met de horeca ondernemers. De stempelposten waren ondergebracht bij diverse horeca gelegenheden. Wanneer deelnemers op het terras een drankje bestelden, kregen ze op vertoon van hun stempelkaart een lekkernij van de horeca cadeau! Dit varieerde van een muffin, pannenkoek, hotdog, bitterbal, kaashapje tot aan Spaanse tapas! De slogan van het evenement was niet voor niets: Een wandeling met smaak!

Milanne Teunissen, projectleider van de Teva Halve van Haarlem kijkt terug op een geslaagde dag. “Wij zijn erg blij dat we in deze tijd toch een evenement hebben kunnen organiseren. In de voorbereiding hebben we nauw samengewerkt met de gemeente Haarlem en de Veiligheidsregio. Toch is het altijd even spannend op het moment dat de maatregelen weer worden aangescherpt. Gelukkig hebben de deelnemers zich netjes aan de maatregels gehouden en hierdoor is het evenement een succes geworden. Wij hopen dat we de Walk in 2021 erbij kunnen blijven doen!”

Heemstede Loop 2020 gaat door in aangepaste vorm!

By | Nieuws

Goed nieuws voor alle hardlopers, de Heemstede Loop gaat dit jaar door op zondag 25 oktober, natuurlijk in aangepaste vorm. Voorafgaande jaren het afsluitende hardloopevenement van het SportSupport Loopcircuit, maar dit jaar het eerste hardloopevenement dat georganiseerd wordt. De inschrijving is hiervoor geopend.

Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: de Les Petits KidsRun (1,2 km) en de Run2Day Haarlem 5 km. Er wordt gestart in startvakken met minder deelnemers. Bij beide afstanden zijn er daardoor meerdere startschoten. Deelnemers krijgen tevens een evenementterreintijd mee, zodat de drukte op de start wordt beperkt. De start en finish zijn op twee verschillende locaties. Om de gezelligheid te waarborgen zijn er wel Dj’s aanwezig die de lopers aanmoedigen met hun opzwepende muziek.

Dit jaar klinkt voor de 11e keer het startschot van de Heemstede Loop. SportSupport is ontzettend blij dat deze bijzondere editie van de Heemstede Loop toch door gaat. Er wordt door de organisatie alles aan gedaan om er een sfeervolle en onvergetelijke dag van te maken. Meer informatie of inschrijven kan op de website heemstedeloop.nl

Wandelen bij de Teva Halve van Haarlem!

By | Nieuws

Dat dit jaar alle evenementen in een andere vorm plaatsvinden is voor niemand meer een verrassing. De Teva Halve van Haarlem is dit jaar extra uniek, naast dat deelnemers virtueel kunnen deelnemen aan dit mooie hardloopevenement, wordt er op zondag 27 september echt gewandeld!

De Teva Halve van Haarlem Virtueel kent meerdere afstanden waaronder een halve marathon, 10 km en 5 km, voor de kinderen is er een KidsRun van 1 km. Normaal starten de afstanden vanaf de Grote Markt in Haarlem, dit jaar starten deelnemers vanaf hun eigen locatie en lopen ze met een een app, zodat de finishtijd in het Teva Halve van Haarlem klassement wordt opgenomen en iedereen kans maakt op toffe prijzen. Deelnemen aan de Teva Halve van Haarlem Virtueel kan tussen 12 en 27 september. Inschrijven kan tot en met donderdag 10 september.

Op zondag 27 september organiseert SportSupport de Teva Halve van Haarlem Walk ‘een wandeling met smaak’. De diverse routes gaan zowel door het centrum van Haarlem als door de mooie natuur die Haarlem te bieden heeft. De diverse stempelposten zijn bij leuke Haarlemse horeca gelegenheden, hier kunnen deelnemers een drankje bestellen en krijgen van ons een lekker ‘hapje’. Inschrijven voor de Teva Halve van Haarlem Walk kan tot en met 20 september.

“Wij zijn erg blij met dit extra wandelevenement op de dag dat de Teva Halve van Haarlem eigenlijk zou plaatsvinden”, zegt Milanne Teunissen, Senior Coördinator Evenementen bij SportSupport. “Of je nou deelneemt aan de 5, 10, 15 of 22 km iedere deelnemer is tijdens de Teva Halve van Haarlem Walk bezig met bewegen en gezondheid en zo zie ik het graag als organisator. Daarnaast is wandelen ook erg leuk om samen met vrienden te doen, gezellig kletsen en een prachtige route lopen, wie wilt dat nou niet!”

Meer informatie over de Teva Halve van Haarlem Virtueel en de Walk is te vinden op de website van de Teva Halve van Haarlem: www.halvevanhaarlem.nl

Kruis door Pierloop Velsen 2020

By | Nieuws

Tot onze spijt heeft het bestuur van de stichting Pierloop Velsen, in samenspraak met het organisatiecomité, deze week besloten de loop voor dit jaar af te gelasten.

Door regelmatig overleg met de afdeling Vergunningen van de gemeente Velsen, steeds op momenten na de diverse persconferenties van de overheid tijdens de corona crisis, was al vrij snel duidelijk dat er dit jaar geen Pierloop Velsen georganiseerd kon worden zoals dat in eerdere jaren gedaan is.

Er is nog gekeken om het evenement in afgeslankte vorm door te laten gaan voor de jeugd t/m 12 jaar, maar uiteindelijk zijn er toch te veel onduidelijkheden voor het definitief organiseren van alleen de jeugdlopen. Er is op dit moment bijvoorbeeld nog geen duidelijkheid over hoe het op 13 september zal zijn met het virus zelf, alle regels omtrent evenementen vanaf 1 september zijn nog niet zeker, hoe gaan we om met de toeschouwers die willen komen kijken en houden die toeschouwers zich wel allemaal aan de richtlijnen?

Kortom, te veel onzekerheden op dit moment, waarbij wij de conclusie hebben getrokken om al onze energie te steken in de organisatie van de Pierloop Velsen 2021 op zondag 12 september. Tot dan!

Doe mee aan de SportSupport ZomerRun De ZorgSpecialist Grachtenloop en win leuke prijzen!

By | Nieuws

Normaal gesproken staat de eerste vrijdag van juli in het teken van De ZorgSpecialist Grachtenloop, de gezelligste midzomeravond run. De binnenstad van Haarlem staat dan vol met hardlopers, vrienden en familie. Vanwege de Covid-19 crisis is het helaas niet mogelijk om het evenement te organiseren. Maar SportSupport heeft voor al deze enthousiaste hardlopers een online variant neergezet. Hiermee dagen zij alle hardlopers uit om een rondje te gaan hardlopen, alleen dan niet per se in Haarlem en niet samen, maar wel in competitieverband en dus online.

Deelnemers kunnen mee doen met hun eigen 5 of 10 km rondje en kinderen kunnen meedoen aan de 1 km KidsRun. Deelnemers kunnen op hun eigen moment een 5 of 10 km registreren maar dit moet wel tussen 2 juni en 31 juli 2020. Dit geldt natuurlijk ook voor de deelnemertjes aan de 1km KidsRun. In die twee maanden mag er worden gestart op een eigen moment en plaats naar keuze. Het registreren gebeurd via een speciale app die geïnstalleerd kan worden op een smartphone. Deelnemers ontvangen per mail hun eigen unieke toegangscode voor deze app.

Alle deelnemers aan de 5 of 10 km ontvangen bij Albert Heijn Vos een gratis 0,5l vers geperste sinaasappelsap en bij Café de Zwaan een gratis biertje of alcoholvrij biertje! Alle kinderen ontvangen bij IJssalon Garrone een gratis ijsbeker en bij Albert Heijn Vos een stuk fruit!

De top drie ontvangt een prijzenpakket, verder maakt iedere deelnemer kans op mooie prijzen die aangeboden worden door onze partners, houdt voor deze acties onze social media in de gaten.

Inschrijven kan vanaf vandaag via de grachtenloop.nl website.

LetterenHoop Alfabet Challenge alternatief voor afgelaste Letterenloop

By | Nieuws

De organisatie van de HUGO BOSS Letterenloop heeft een alternatief bedacht voor het hardloopevenement op 7 juni. De LetterenHoop Alfabet Challenge. In plaats van vijf of tien kilometer hard te lopen over ’t Kopje van Bloemendaal en door Openluchtheater Caprera is een zogeheten alfabet challenge bedacht. Elke letter in het alfabet staat voor een oefening thuis om fit en gezond te blijven.

De ambassadeurs van de Letterenloop hebben een inspirerend instructiefilmpje opgenomen. Op deze manier hoopt de organisatie dat de dertiende (!) editie alsnog tot sportplezier, succes en geld voor het goede doel zorgt.

Deelnemers aan de alfabet challenge wordt gevraagd video’s of foto’s te maken van hun uitvoering van de oefeningen. Door ze in te sturen naar de organisatie met de hashtags #alfabetchallenge, #letterenloopstayfit en #letterenhoop, kunnen prijzen worden gewonnen. Sowieso is er voor iedere sportieveling een medaille. Net als de Letterenloop is het evenement bedoeld voor allerlei gradaties sporters: van jong tot oud, van wedstrijdatleet tot recreant.

Inschrijven voor de LetterenHoop Alfabet Challenge gaat op dezelfde wijze als opgeven voor de Letterenloop. www.letterenloop.nl

Het inschrijfgeld is verlaagd en gaat – zoals bij alle vorige edities van het evenement – naar Run4schools. Hiermee worden projecten gefinancierd voor kinderen in de townships van het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Zij hebben geen veilig thuis met ouders die helpen met huiswerk, laat staan lesmateriaal.

De Letterenloop – met start en finish op de Haarlemse IJsbaan – trok andere edities bijna 2.000 deelnemers. Naast de loop over vijf en tien kilometer stond voor de kleine lopers een run over 800 of 1.500 meter op het programma.

In het verleden deden schrijvers als Abdelkader Benali, Jessica Durlacher, Kees van Beijnum, Kader Abdolah, Bram Bakker en Maaike Gerritsen mee.

Inschrijving geopend voor De ZorgSpecialist Grachtenloop

By | Nieuws

Op zondag 1 maart is de inschrijving open gegaan voor De ZorgSpecialist Grachtenloop. Vrijdag 3 juli klinkt voor de 26ste keer het startschot van deze Haarlemse klassieker.  Er worden weer ruim 4500 lopers verwacht.

Deelname aan de Grachtenloop staat garant voor een prachtig parcours langs de Haarlemse grachten, singels en terrassen met een enthousiast publiek. Het is een gezellige en sportieve loopavond voor jong en oud! Nieuw dit jaar is het speciale De ZorgSpecialist Grachtenloop trainingsshirt die voor een speciale prijs van €5,- wordt aangeboden. Laat zien dat je in training bent voor de Grachtenloop en gebruik dan de #TOPTIJD. De trainingshirts worden wekelijks bezorgd.

De ZorgSpecialist Grachtenloop kent drie afstanden; KidsRun (1 km), 5 km en 10 km. De deelnemers maken een ronde door het centrum van Haarlem en passeren daarbij de diverse culturele en toeristische trekpleisters. Langs dit fraaie parcours worden de lopers aangemoedigd door de vele toeschouwers.

Tevens is de bedrijvenloop een populair onderdeel. In 2019 was de bedrijvenloop uitverkocht met meer dan 100 bedrijventeams. Veel bedrijven zien de Grachtenloop als een sportieve uitdaging die het teamgevoel versterkt binnen het bedrijf.

Voor meer informatie en inschrijven, kijk op grachtenloop.nl.

De ZorgSpecialist Grachtenloop is het 3e evenement van het SportSupport Loopcircuit. Het Loopcircuit start op zondag 19 april met de 80e editie van de Krinkels Pim Mulierloop. Daarna volgt de HUGO BOSS Letterenloop op zondag 7 juni. Dan is De ZorgSpecialist Grachtenloop aan de beurt. Na de zomervakantie het vervolg met de Pierloop Velsen op 13 september en daarna staat de Teva Halve van Haarlem op het programma op zondag 27 september. Zondag 25 oktober sluiten we het SportSupport Loopcircuit af met de Heemstede Loop.

De ZorgSpecialist ook in 2020 hoofdsponsor van populaire Grachtenloop

By | Nieuws

Op vrijdag 3 juli wordt voor maar liefst de 26e keer de Grachtenloop georganiseerd met De ZorgSpecialist voor het derde jaar als hoofdsponsor.

Otto Korstenbroek, directeur van De ZorgSpecialist, en Stefan Schilder, Senior Coördinator Evenementen bij SportSupport, kijken beide met veel plezier uit naar het nieuwe jaar. Korstenbroek: “Wij merken wat bewegen doet met zowel onze cliënten als medewerkers. Je zit lekkerder in je vel, hebt meer energie en dagelijkse dingen gaan makkelijker. Dat dragen wij graag uit. “Daarmee hebben wij met De ZorgSpecialist die enthousiaste partner gevonden waarmee wij samen de Grachtenloop naar een volgend niveau kunnen tillen”, vult Schilder aan. “Samen gaan wij het thema gezondheid en bewegen nog beter vormgeven. We streven gezamenlijk naar een groei van het aantal deelnemers en een nog grotere uitstraling van het evenement. Er staan leuke en interessante campagnes op de planning voor de deelnemers van dit evenement.”

Met 4500 deelnemers is De ZorgSpecialist Grachtenloop een populair evenement in de regio. “Het is al jaren het gezelligste hardloopfeestje van Nederland. Een evenement waar  Haarlemmers trots op zijn. Als je niet meeloopt dan sta je langs het parcours om alle deelnemers aan te moedigen”, zegt Schilder met een grote glimlach. Dit jaar verwacht de organisatie wederom uitverkocht te zijn. Zelfs nu het deelnemerslimiet is opgeschroefd naar 5000 deelnemers!

De bedrijvenloop is een gewild onderdeel van De ZorgSpecialist Grachtenloop. Er is plek voor 125 bedrijventeams. De Philharmonie is als businesslocatie een geweldige plek; direct aan het parcours gelegen, zodat collega’s elkaar hartstochtelijk kunnen aanmoedigen bij het passeren van deze plek.

De ZorgSpecialist levert al jaren zorg, maar dan net een beetje anders. Zo wordt er in de thuiszorg gewerkt met Kernteams (o.a. neurologie & palliatief), waardoor medewerkers kunnen doen waar ze goed in zijn, zich kunnen verdiepen en specialist worden in een bepaald vakgebied. Wonen kan net als thuis in één van de kleinschalige woonvilla’s, waar niet alleen ruimte is voor zorgen, maar juist ook voor het leefplezier van de bewoners. Met haar jaarlijkse deelname aan de verschillende bedrijvenlopen binnen het SportSupport Loopcircuit onderstreept De ZorgSpecialist haar binding met sport in het algemeen en hardlopen in het bijzonder. “Wij zijn dan ook supertrots om weer hoofdsponsor van dit geweldige evenement te zijn” zegt Otto Korstenbroek. “En kijken er naar uit om samen met jou een toptijd neer te zetten”.

Dit jaar vindt de ZorgSpecialist Grachtenloop op vrijdag 3 juli plaats. De inschrijving opent op 1 maart. Vroegboekers kunnen, tegen gereduceerd tarief, het unieke trainingsshirt bestellen. ‘Zuper’ zal in de meeste gevallen jouw shirt persoonlijk afleveren.

Op het programma staat weer de KidsRun een 5 en 10km. Het parcours gaat traditiegetrouw door hartje centrum. Voor meer informatie kijk op de website grachtenloop.nl

Gold Membership Loopcircuit

By | Geen categorie

Het Gold Membership is een nieuw en uniek concept, speciaal voor de fanatieke hardloper. Met één inschrijving is de hardloper verzekerd van een startnummer voor maar liefst zes prachtige hardloopevenementen in de regio Haarlem. Maar let op inschrijven voor dit unieke Gold Membership kan alleen in de maand januari.

Naast het gemak van 1x inschrijven ontvangt de hardloper een Early Bird korting en een voordeelpakket t.w.v. € 130,-.  Het Gold Membership biedt drie pakketten aan: het vrije keuze pakket, het 10 km pakket en het 5 km pakket. Samen met de partners van het SportSupport Loopcircuit is er voor de loper een zeer interessant voordeelpakket samengesteld.

Het Loopcircuit start in 2020 op 19 april met de 80ste Pim Mulierloop, vervolgens op zondag 7 juni de HUGO BOSS Letterenloop. Op vrijdag 3 juli staat de ZorgSpecialist Grachtenloop op het programma en op zondag 13 september de Pierloop Velsen. De een na laatste loop is de Teva Halve van Haarlem op zondag 27 september en als laatste de Heemstede Loop op zondag 25 oktober.

Finishen als deelnemer bij alle 6 hardloopevenementen? Deze prestatie verdient een extra cadeau, de speciale Gold Membership medaille. Dit is niet zomaar een medaille, maar eentje van de buitencategorie die iedereen met trots wil laten zien.

Inschrijven en meer informatie over het Gold Membership. Check sportsupportloopcircuit.nl