Loopcircuit wordt georganiseerd door SportSupport
was successfully added to your cart.

Virtueel hardlopen en wandelen bij de Teva Halve van Haarlem

By 1 oktober 2020Nieuws

De 36ste editie van de TEVA Halve van Haarlem stond bij vele hardlopers groot in de agenda. Helaas ging dit hardloopfestijn startend vanaf de Grote Markt in Haarlem niet door i.v.m. alle covid-19 maatregelen. SportSupport organisator van de Teva Halve van Haarlem is opzoek gegaan naar een alternatief en dat heeft goed uitgepakt! Zondag 27 september werd er namelijk naast de Virtuele Teva Halve van Haarlem en wandeling georganiseerd de: Teva Halve van Haarlem Walk, ‘een wandeling met smaak’.

In de periode 12 t/m 27 september hebben 300 hardlopers deelgenomen aan de Virtuele Teva Halve van Haarlem, deze deelnemers hebben op een eigen gekozen moment hun eigen parcours afgelegd via de Racemap app. Op deze manier hebben zij toch kunnen deelnemen aan de Teva Halve van Haarlem en zijn zij opgenomen in het online klassement.

Op zondag 27 september hebben er maar liefst 520 wandelaars deelgenomen aan de Walk, verdeeld over een 5, 10, 15 en 22 kilometer. De 22 km mocht als eerste van start vanaf ’t Wapen van Kennemerland in het Ramplaankwartier. De andere drie afstanden hadden hun eigen startlocatie in de Vijfhoek bij Restaurant de Wandelaar.

Wat deze editie van de Teva Halve van Haarlem zo bijzonder maakte was de nauwe samenwerking met de horeca ondernemers. De stempelposten waren ondergebracht bij diverse horeca gelegenheden. Wanneer deelnemers op het terras een drankje bestelden, kregen ze op vertoon van hun stempelkaart een lekkernij van de horeca cadeau! Dit varieerde van een muffin, pannenkoek, hotdog, bitterbal, kaashapje tot aan Spaanse tapas! De slogan van het evenement was niet voor niets: Een wandeling met smaak!

Milanne Teunissen, projectleider van de Teva Halve van Haarlem kijkt terug op een geslaagde dag. “Wij zijn erg blij dat we in deze tijd toch een evenement hebben kunnen organiseren. In de voorbereiding hebben we nauw samengewerkt met de gemeente Haarlem en de Veiligheidsregio. Toch is het altijd even spannend op het moment dat de maatregelen weer worden aangescherpt. Gelukkig hebben de deelnemers zich netjes aan de maatregels gehouden en hierdoor is het evenement een succes geworden. Wij hopen dat we de Walk in 2021 erbij kunnen blijven doen!”