Run2Day Haarlem

Run2Day Haarlem

Sam Blom is eigenaar van de Run2Day winkel in Haarlem en inmiddels al bijna 13 jaar actief betrokken, sponsor en partner van het RSM Loopcircuit, powered by Run2Day Haarlem. Tijd om deze sponsor eens het hemd van het lijf te vragen.

Hoe ben je in hardloopwereld terecht gekomen?
Voordat ik de winkel begon heb ik altijd in het bedrijfsleven gewerkt op de inkoop/logistiek afdeling. Mijn laatste baan in het bedrijfsleven was hoofd inkoop bij Giant. Op mijn 38e besloot ik het roer om te gooien en voor mijzelf te beginnen. Want het keurslijf van het bedrijfsleven pastte mij toch niet helemaal. Ik wilde vrij zijn, de mogelijkheden die ik allemaal zag ook echt benutten. Ik was al een fanatiek hardloper en heb uiteindelijk van mijn hobby mijn werk gemaakt en ben sinds 2005 de trotse eigenaar van de Run2Day winkel in de Jacobijnestraat.

Wat heb jij met sporten?
Ik loop al sinds mijn 15e hard daarnaast heb ik tot mijn 20e ook op hoog niveau gevoetbald. Naast mijn baan deed ik deed mee aan triatlons, was marathon trainer en begeleide jeugdige atleten. In die tijd keken mensen je nog vreemd aan als je ging hardlopen, de laatste jaren is het heel erg populair. In die tijd was ik ook best een snelle loper, mijn snelste 5km was in 16.08 en mijn snelste 10km in 33.00. Tijdens mijn Giant periode deed ik ook aan wielrennen. Maar hardlopen is altijd gebleven tot de dag van vandaag.

In 2017 de 6 major marathons gelopen, vertel daar eens meer over?
Ja, dat was heel bijzonder om te doen. Het was altijd al een dingetje en afgelopen jaar deed zich de kans voor om ze alle 6 te lopen: Tokio, Boston, London, Berlijn, Chicago en New York. Met mijn andere bedrijf Run2Forty2 kregen we voor alle 6 majors startnummers, deze kans kon ik echt niet laten lopen. Run2Forty2 is mijn andere bedrijf waarmee ik marathonreizen en trainingen organiseer. Het was echt super gaaf om te doen en uiteindelijk kwam er ook iets meer bij kijken omdat de landelijke pers er aandacht aan gaf. Na de 5e marathon kreeg ik een peesontsteking. De marathon van New York heb ik op karakter gelopen in een tijd van 3.45. Maar ondanks deze tijd heb ik toch mijn doel gehaald om gemiddeld 3,5 uur over elke marathon te doen.

Wat staat er verder nog op je wensenlijst hardloopwise?
Volgend jaar ga ik de TwoOceans Marathon lopen. De eerste keer dat ik een langere afstand dan een marathon ga lopen. Deze loop is namelijk 56 km en je loopt in Zuid-Afrika van de ene oceaan dwars door het land naar de andere kant. Een mooie nieuwe uitdaging. Op mijn lijstje staat ook nog de Jungfrau-Marathon in Zwitserland. De eerste 21 km is redelijk vlak maar de andere helft is in een klim de berg op. Een mooie combi van een sportieve prestatie met genieten van de prachtige natuur.

Hoe ben je in contact gekomen met SportSupport?
In 2004 was ik al druk in de voorbereiding met de winkel. Sommigen verklaarden mij nog voor gek want er was al een hardloopwinkel in Haarlem en daar kon toch echt geen 2e bij. Maar we hebben het toch gedaan en met succes. Dit succes is mede dankzij SportSupport en het Loopcircuit. Omdat ik niet uit Haarlem kom en mij wilde verdiepen in de regionale lopen deed ik in 2004 mee aan de Pim Mulierloop welke inmiddels bij het Loopcircuit hoort. Na wat speurwerk op internet kwam ik het loopcircuit tegen en het viel gelijk op dat die nog geen sponsor had. Ik ben gelijk in dat gat gesprongen en contact opgenomen met SportSupport. De deal was snel beklonken. Met als resultaat dat wij al bijna 13 jaar een mooie samenwerking hebben. Er is wederzijds veel loyaliteit naar elkaar. Het heeft mij enorm geholpen met de winkel. Telkens bij alle hardloopevenementen zichtbaar zijn en je gezicht laten zien. Top of mind worden bij je doelgroep, dat werkt echt.

Wat doe je qua sponsoring?
Run2Day Haarlem doet twee dingen. Sponsor van het RSM  Loopcircuit, powered by Run2Day Haarlem en daarnaast zijn we sinds vorig jaar naam gevend sponsor geworden van de 5km van de Heemstede Loop. Met mijn andere bedrijf Run2Forty2 doe ik nog wat dingen voor de Scheveningen Zandvoort Marathon. Het is prettig om zo actief bij deze lokale lopen betrokken te zijn. Dit zijn toch allemaal potentiele klanten.

Waarom vind je de samenwerking belangrijk?
We hebben allebei dezelfde doelen. Mooie hardloopevenementen organiseren in de regio. Daar zijn we beide bij gebaat. Het is een leuke manier om je bedrijf op de kaart te zetten het hele jaar door. Je bent continu aanwezig en zichtbaar bij de doelgroep dus potentiele klanten. De samenwerking gaat eigenlijk al die tijd super goed. Ik kan een hoop regelen dus vragen staat vrij. Ben erg positief over de samenwerking. Daarnaast vind ik het belangrijk dat bedrijven zoals SportSupport bestaan met een maatschappelijke functie met betrekking tot sporten en bewegen.

 

Ga naar de Facebook pagina

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter voor alle actuele informatie. Pinterest voor foto’s en op Youtube voor films

Social Media

Volg ons op Facebook en Instagram voor alle actuele informatie en op Youtube voor films.

Sport Support
SportSupport Loopcircuit
Run2Day
Sport- en beweegkliniek