79ste Pim Mulierloop

79e Pim Mulierloop

Op zondag 12 mei organiseert atletiekvereniging Suomi uit Santpoort de 79ste editie van de Pim Mulierloop.

Het is het oudste loopevenement van Nederland. Vernoemt naar sportpionier Pim Mulier, die onder andere de voetbalsport naar Nederland bracht, grondlegger was van de KNVB, KNSB en ISU. Hij was zelf een zeer verdienstelijk hardloper en is ook nog eens ontwerper van het beroemde kruisje van de Elfstedentocht. Om zomaar een paar zaken te noemen.

Sinds een aantal jaren loopt het parcours van de Pim Mulierloop door Landgoed Duin-en Kruidberg van Natuurmonumenten. Dit prachtige bos-en duinrijke gebied biedt een fantastisch groen decor voor de deelnemers.

Deelnemers kunnen meedoen op de volgende afstanden:  Een 1,2 km jeugdloop op en rond de atletiekbaan van AV Suomi. Een 5 km die onder andere langs de groene zoom van Santpoort en het duingebied loopt. De 10 km maakt een mooie ronde door het Landgoed Duin-en Kruidberg. Een prachtige afwisselende route voor een mooie prestatie! De 16,1 km gaat veel verder het duingebied in en biedt een echte uitdaging voor de betere loper. In dit parcours zitten ook een paar pittige klimmetjes en onverharde stukken. Durf jij het aan?

Laat je verrassen door dit mooie evenement en doe mee!

Ga naar de website

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter voor alle actuele informatie. Pinterest voor foto’s en op Youtube voor films

Sport Support
RSM Loopcircuit Powered by Run2Day Haarlem
RSM
Run2Day
SRO
Haarlems Dagblad
Sport- en beweegkliniek